Helyi és fenntartható gyártás

Ingyenes szállítás 6.990 Ft

Akár 60 nap a visszaküldésre

Telefonos rendelés

Még csak most ismerkedik a barefoot cipőkkel? Segítünk választani

15.02.24 Mgr. Zuzana Šimková 53054x elolvasva

Megosztás



A MAI CIKKÜNKBŐL MEGTUDHATJA:

Barefoot cipő

Mi a barefoot cipő?

A barefoot lábbeli vagy mezítlábas járás kifejezés alatt szandálokat, tornacipőket, valamint balerinákat talál, amelyeket az egészséges járáshoz és a láb természetes fejlődéséhez terveztek. Minden barefoot cipőben rugalmas talp található, amely hajlékony, és lehetővé teszi, hogy a lábfej járás közben igénybe vegye az izmokat. A lábfej nem a talphoz, hanem a terephez alkalmazkodik.

A barefoot cipők követik a láb természetes formáját, és első pillantásra láthatóan széles lábujj résszel rendelkeznek. Ez mind a lábujjaknak, mind az egész lábfejnek kellő teret biztosít a szabad mozgáshoz és fejlődéshez. Ezt a gyerekek is értékelik. A talp zéró lejtésű, minden részében, amit a természetes állás és az egyenes hát érdekében értékelni fog.

A barefoot lábbelik nagy odafigyeléssel minőségi anyagok felhasználásával készülnek. A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik a bőr, ökobőr, légáteresztő textil vagy softshell. Ráadásul nagyon könnyűek, ezért szinte nem is érezhetőek a lábon. 

A barefoot cipők ezen tulajdonságainak köszönhetően Ön is élvezheti a szabad, egészséges és természetes járást.

6 ok, amiért tanácsos barefoot cipőt viselni

  1. Helyes testtartás járás közben
    A zéró lejtésű barefoot lábbelinek köszönhetően a csípőre, a gerincre és az ízületekre nehezedő terhelés csökken. Ez azért van, mert a testet egyenes helyzetbe hozza, valamint a medencét és a gerincet helyes pozícióba helyezi.
  2. Visszatérés a természetes járáshoz
    A barefoot cipőnek köszönhetően javíthatja az egyensúlyát és a koordinációját járás közben. Talán észre sem veszi, de próbálja meg egy pillanatra megfigyelni a járását, beleértve a lépteit is. Figyelje meg, hogy egyenesen, összehúzott hasal és magasra tartott fejjel jár-e. Koncentráljon a láb súlyeloszlására, a természetes lépéshosszra és a láb felemelésének magasságára is. A teljes lépés a saroktól a lábujjakig szintén nagyon fontos. Ezt a természetes járást a barefoot cipő lehetővé teszi.
  3. A láb természetes fejlődése
    A barefoot cipő viselése a még fejlődésben lévő gyermek láb számára a legnagyobb előny. A barefoot cipőt viselő gyermek lába természetes módon és anatómiailag helyesen fejlődik.
  4. Az izmok erősítése
    A rugalmas talpnak köszönhetően jobban érezhető a terep. Ez erősíti a talpizmokat. 
  5. A lábdeformitások kialakulásának csökkentése
    A megfelelő méretű barefoot cipő kiválasztásával megelőzhetők a láb különböző deformitásai. Ezeket gyakran a szűk cipő kiválasztása vagy a nem megfelelő méret okozza.
  6. A lábfej helyzetének korrekciója
    A nehéz és kényelmetlen, keskeny orrú cipőben való járás számos egészségügyi problémát okozhat. Lehet, hogy bütyök vagy megsüllyedt a boltozat miatt szenved, vagy egyszerűen csak nem egyensúlyozza megfelelően a súlyát járás közben. A barefoot cipő fokozatosan javíthat mindezen, vagy legalábbis megakadályozhatja a rosszabbodást. Fontos megjegyezni, hogy ha nehézségei vannak, a normál cipőről való átállás időigényesebb lesz. Ha azonban komolyabb egészségügyi problémái vannak, mindig azt javasoljuk, hogy a barefoot cipő kiválasztásakor konzultáljon ortopéd szakorvossal.

Azonban biztosan ne siesse el a barefoot cipőre váltást

A megfelelő barefoot cipő kiválasztása különösen fontos a kényelem és a láb egészsége szempontjából. Választhat a kinézet alapján is, de javasoljuk, hogy nézze meg tippjeinket. Bármit is részesít előnyben, ne siesse el a barefoot cipőre való átállást:

  1. Javasoljuk, hogy kezdje barefoot cipőben tett sétával a füvön, és fokozatosan szoktassa magát a különböző felületekhez. 
  2. Néhány óra elteltével érzésének megfelelően váltson lábbelit.
  3. Folytassa ezt a következő napokban vagy hetekben, amíg a lába teljesen hozzászokik. Eleinte fájhat a láb, és a viseléshez több türelemre és megszokásra lesz szükség. Mindez azonban megéri. Ez elsősorban a barefoot cipő egészségügyi előnyei miatt van így.

A MEGFELELŐ MÉRET KIVÁLASZTÁSA

  1. Mérje meg a lábát
    Állva rajzolja körbe a lábát egy papírra. Ezután mérje meg a sarkától a lábujjáig egy vonalzóval. Ugyanígy mérje meg a szélességet és a másik lábát is.
  2. Adjon hozzá egy kis helyet
    Adjon hozzá 1,2 cm-t a lemért hosszhoz, hogy a lábujjak szabadon mozoghassanak járás közben. A szélességet a lemért értékeknek megfelelően kell tartani, legfeljebb 0,2 - 0,5 cm-es növeléssel.
  3. Hasonlítsa össze a mérettáblázattal
    Hasonlítsa össze a kapott méretet az egyes cipőkhöz mellékelt mérettáblázattal, és már meg is van.
  4. Választás gond nélkül
    Ha még mindig nem biztos benne, hogy a cipő jól lesz e, megnyugtatunk a 30 napos visszaküldési lehetőséggel a felpróbált, de nem használt termékre, valamint az ingyenes visszaküldéssel a Packeta csomagküldővel.

STÍLUSOS BAREFOOT
TORNACIPŐK KEZDŐKNEK

Ha először szeretne barefoot tornacipőt viselni, válassza a Barebarics márkát. Első pillantásra nem fogja tudni megkülönböztetni a hagyományos tornacipőtől, mivel a legújabb urban stílusirányzatnak megfelelően tervezték őket.

Ne hagyja megtéveszteni magát, valóban rugalmas talpuk van, de a 4 mm + 2 mm-es talpbetétnek köszönhetően kissé magasabbak, mint a klasszikus barefoot tornacipők. A vastagabb talpbetét és a puha anyag megkönnyíti a barefoot cipőre való átmenetet. Ha ezek a Barabarics barefoot tornacipők elnyerték tetszését, akkor a Zing, Pulsar és Zoom kollekcióból választhat.

Ezzel a barefoot cipővel nem csak a városban fog remek benyomást kelteni, hanem egészséges sétát biztosíthat a lábának. A Barebarics tornacipő azok számára is alkalmas, akiknek magasabb a lábfejük.

ELEGÁNS BAREFOOT CIPŐ

Az elegáns barefoot cipő semmilyen alkalommal nem okoz csalódást. Remek választás egy megbeszélésre, a városba vagy egy sétára.  És mindezt megtalálja az Olívia nevű női barefoot bőrcipőben és az András vagy Oleg nevű férfi barefoot bőrcipőben.

A Be Lenka barefoot cipők, amelyeket Csehországban és Szlovákiában készítenek, lenyűgözi Önt eleganciájával. A széles orr résznek köszönhetően bőven van hely a lábujjak és lábfej számára és a rugalmas 4 mm-es talp pedig lehetővé teszi, hogy a talp olyan izmait is megmozgassa, amelyekről valószínűleg megfeledkezett.

Akár a Prime, City, Cityscape, Royale vagy Champ kollekció tetszik Önnek, sok közös van bennük. Bőrből, kellemes színekben készülnek, és remekül alkalmazkodnak a lábhoz.

NYÁRI BAREFOOT BALERINÁK ÉS SZANDÁLOK

Nyáron a vízparton, fesztiválokon vagy különböző látnivalóknál tölti az időt? Akkor a nyári bőr és légáteresztő barefoot balerinákat és szandálokat biztosan értékelni fogja. Bármilyen ruhadarabbal kombinálhatja őket, és az egészséges járást is támogatják.

BAREFOOT CIPŐK GYEREKEKNEK

A gyerekek a szabadság, könnyedség és játékosság kellemes érzését tapasztalhatják meg a barefoot gyermek tornacipő, szandál és barefoot papucs viselésekor. A barefoot lábbelik fontosak a gyermek láb fejlődéséhez, megőrizve a láb természetes anatómiai formáját.


Nézze meg, mennyire elégedettek azok a vásárlók, akik barefoot gyermek cipőt vásárolnak gyermekeiknek:

Romana - 2022.8.12  Heureka.sk vélemény - Gyerek barefoot tornacipő Beda 

A gyermekem boldog, semmi nem nyomja (a cipő nagyszerű a magasabb lábfej esetén). Nem kell megkötnie a cipőfűzőt, és én is boldog vagyok, mert nem tart sokáig felhúzni a cipőt és nem fecséreljük az időt ezzel.

Barefoot cipő kiegészítők

Tudta, hogy kaphatók barefoot talpbetéteket is, amelyek még jobban illeszkednek mint az eredeti? A még szabadabb lábujjmozgás érdekében speciális barefoot zoknikat is választhat, amelyek bőséges helyet biztosítanak, és a speciális varrásoknak köszönhetően átgördülnek a lábon.

Ne felejtse el használni a megfelelő vízszigetelőt sem, hogy meghosszabbítsa a barefoot cipő élettartamát.

Szintén olvassa el

20 ok, hogy klumpát viseljen

20 ok, hogy klumpát viseljen

277825x elolvasva

Elolvasni
Birkagyapjú termékek mosása

Birkagyapjú termékek mosása

239056x elolvasva

Elolvasni

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…



Hova tovább?

- 25% Glamour napok 2024. 10. 10. – 10. 13.
KEDVEZMÉNYEK ÉS VERSENYEK

- 25% Glamour napok 2024. 10. 10. – 10. 13.

09.10.244226x elolvasva1 egyperces olvasás

2024. október 10-től csütörtöktől október 13-ig vasárnapig még előnyösebben vásárolhat a Woolville.hu oldalon a nem leszállított termékekre vonatkozó 25% kedvezménynek köszönhetően a Glamour napok kuponból.

Elolvasni
2024-es újdonságok a hangulatos otthonért és nyaralóért
Újdonságok

2024-es újdonságok a hangulatos otthonért és nyaralóért

12.07.24Mgr. Zuzana Šimková5056x elolvasva5 percek

Fedezze fel a 2024-es év új természetes anyagait, amelyek a kényelmet és a természet szépségét hozzák el az otthonába és nyaralójába.

Elolvasni
Újrahasznosított anyagok – egy lépés a jövő felé
Tanácsok és tippek

Újrahasznosított anyagok – egy lépés a jövő felé

13.06.24Mgr. Zuzana Šimková5558x elolvasva5 percek

Adjon esélyt az újrahasznosított anyagból készült ruházatnak és lábbelinek. Segít csökkenteni a Földön keletkező hulladék mennyiségét, másik életet ad az anyagoknak, és ettől még ó érzés is fogja eltölteni.

Elolvasni
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@woolville.hu

Kosárba

Színváltozatok

Válasszon méretet

Detail produktu

Bééé, Szeder vagyok,

nem szívesen zavarok, de szükségem van az Ön patájára arra, hogy feljegyezhessem mi az, ami tetszik önnek a Bariholmik honlapon. Csak így tudom biztosítani a megérdemelt gondoskodást. A saját patámra megígérhetem, hogy minden, amit megtudok, nálam teljes biztonságban marad.

Beállítások

Bééé, gondoskodok az elégedettségedről. Tudassa velem, milyen sütikkel tudok dolgozni, és ne feledje, hogy a beállítások módosítása csak az Ön által használt böngészőre lesz érvényes. A honlap láblécében bármikor könnyedén megváltoztathatja beállításait.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárol a Bariholmik, itt talál további információkat.

A technikai sütik a weboldal és az általa kínált funkciók megfelelő működéséhez szükségesek.

Lehetővé teszik, hogy az Ön preferenciái alapján bolyhos ajánlatot mutassak önnek. Továbbá arról is gondoskodnak, hogy csak azt mutassam meg az interneten, ami igazán érdekli Önt.

Segítenek megtalálni a hibákat és mérni a honlap teljesítményét. Nekik köszönhetően biztosíthatom, hogy Ön mindig elégedett legyen a vásárlással a Bariholmik honlapon.

Ezek a sütik fééérgetegesek. A weboldalon kívül közösségi és hirdetési hálózatokon is találkozhatok Önnel, ahol gondoskodom arról, hogy a hirdetések érdekesek legyenek az Ön számára.