🛍️ Élvezze a májusi vásárlást 20% kedvezménnyel. Ingyenes szállítás 15000 ft feletti vásárlás esetén. 🚙

Helyi és fenntartható gyártás

Ingyenes szállítás 15.000 Ft -tól

Akár 60 nap a visszaküldésre

Telefonos rendelés

Bárány gyapjú termékek - Woolville.hu
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@woolville.hu

Kosár(0)

bezár

Nincsenek termékek a kosarában.

Birkagyapjú termékek mosása

22.12.20 216207x elolvasva

Megosztás



Sokunkban felmerült már a kérdés: "Hogyan lehet a birkagyapjú termékeket jó minőségben és mindenekelőtt újszerű tisztaságban tartani?"

Úgy tűnhet, hogy a birkagyapjú termékek karbantartása nagyon nehéz, mivel másképp kell őket ápolni, mint a hagyományos termékeket. De ennek az ellenkezője igaz. Ezért itt egy egyszerű útmutatót a Bariholmik termékeinek ápolásához. 

MOSÁS ÉS TISZTÍTÁS

A gyapjú kivételes anyag, amely többek között öntisztító tulajdonságokkal rendelkezik, így minimálisan kell mosni, és sokáig újszerű marad. A gyapjú nem szereti a vizet, és egyáltalán nem szereti a forró vizet. A gyapjútermékeket ajánlott gyakran szellőztetni, vagy kézzel moshatók (ideális esetben) legfeljebb 30 fokon. Alternatívaként választhatja a száraz tisztítást is, amelyet manapság minden tisztítóban megtalálható.

SZÁRÍTÁS

Nem javasoljuk a szvetterek vagy más gyapjúból készült termékek szárítóban történő szárítását. Kerülje a fűtőtesten történő szárítást is. A mosáshoz hasonlóan az anyag nem érintkezhet 30 foknál magasabb hőmérséklettel. 

A szárítás ideális formája a gyapjútermék vízszintes felületre történő terítése - például egy törülközőn és szárító állványon. Ez megakadályozza a deformációt vagy hogy például a pulóver megnyúljon.

Kínálatunkban 3 vagy 6 darabos kiszerelésű gyapjúból készült szárító labdákat is találhat a szárítóhoz. Ezeknek a szárító labdáknak a használata nagyon egyszerű. A szárítóba kell helyezni őket a nedves szennyes mellé, és bekapcsolni a szárítót. A gyapjú képes magába szívni a nedvességet, ezért a szennyes gyorsabban szárad. A szárításhoz akár illóolajat is adhat, hogy kellemes illatú legyen a ruházat, amely a labdára csepegtethető. Szárítás után vegye ki a labdákat a szárítóból, és hagyja kint megszáradni őket. Javasoljuk, hogy például az ágyneművel használja őket, olyannal mint a pamut lepedőink. A szárítólabdának köszönhetően az ágynemű nem fog összegubancolódni, és gyönyörűen puha lesz.

ZOKNI VAGY TERMO ALÁÖLZÖZET

A zokni az egyik legnépszerűbb gyapjúból készült termék. A Merinó zoknik nálunk különböző összetételben találhatók, és összetételük nemcsak gyapjúból, hanem például pamutból vagy elasztánból is áll. Ezek megőrzik puhaságukat, rugalmasságukat és tartósságukat. 

Ez lehetővé teszi, hogy a zoknik mosógépben akár 30 fokon moshatók, klasszikus programon. A gyapjúból készült termékek mosásához mindig Lanolin mosószert ajánlunk, amely megvédi a gyapjúszálat a károsodástól és a szennyeződésektől.

A zoknikhoz hasonlóan egyes termo aláöltözet is tartalmaz a Merinó gyapjú mellett más anyagokat, hogy kényelmessé tegyék és fenntartsák a szükséges rugalmasságot, mivel leggyakrabban fizikai tevékenységek során viselünk termo aláöltözetet. Javasoljuk azonban, hogy az aláöltözetet kézzel, legfeljebb 30 °C-os hideg vízben mossa, ideális esetben Lanolin mosószerrel. 

SZVETTEREK, MELLÉNYEK ÉS TÉLI KIEGÉSZÍTŐK

A norvég mintás és egyszerű egyszínű gyapjú szvetterek egyre népszerűbb kategória. Ezek a szvetterek gyakran a felső réteget helyettesítik, mivel a GORE-tex változatban is megtalálhatók kínálatunkban, ugyanúgy mint a Kama gyapjú sapkák. Javasoljuk, hogy kézzel mossa őket, és szárítsa szétterítve ruhaszárítón. 

A Merinó téli szvetterek mosógépben is moshatók kímélő kézi mosás vagy "Gyapjú" programmal legfeljebb 30 fokon. Ismét csak olyan mosószer használatát ajánlunk, amely kifejezetten Merinó gyapjú termékek ápolására készült - Lanolin, amely mélyen ápolja az összes szálat, tökéletesen tisztít, biztosítja a ruhák hosszabb élettartamát, és nem utolsó sorban az illata nagyon kellemes.

A birkagyapjú mellények minden típusát ugyanúgy mossa, mint a szvettereket, bár jobb, ha a klasszikus kézi mosást alkalmazza, mosógép használata nélkül. Ez az egyetlen módja, hogy tudja ellenőrizni a terméket a mosás közben.

Ha baleset érte, és a ruhája vagy az ágyneműje koszos lett, és ha a folt nem nagy, javasoljuk, hogy helyileg kezelje egy lanolinnal töltött szórófejes flakonban lévő ruhával és hideg vízzel.

TAKARÓK ÉS LEPEDŐK

A leggyakrabban használt gyapjúból készült termékek köze a takarók és lepedők tartoznak. Különböző változatokban és többek között pamut béléssel is megtalálhatók kínálatunkban. Ezeket a termékeket ajánlott időről időre kimosni. A klasszikus takarókat, akár az egyrétegű, akár a kétrétegű gyapjú takaróról van szó, csak minimálisan ajánlott mosni. Sokkal inkább ajánlott kint a friss levegőn, ködben, fagyban vagy árnyékban felakasztani és szellőztetni őket. Bár néhány vásárlónk otthon kézzel mossa a takaróit, és vízben áztatja őket, mi ezt nem igazán ajánljuk. Ennek nagyon egyszerű az oka. Ha a takaró felszívja a vizet, szinte lehetetlen kivenni a kádból. A kézzel való csavarás is nagyon nehéz és fáradságos. Ezért a takaró tisztításának legjobb módja, ha olyan vegytisztítóhoz viszi, akinek van tapasztalata ezzel az anyaggal, és tökéletesen kitisztítja a takarót. A takarókat elegendő ritkán, szükség szerint és különösen a saját érzései szerint mosni.

Soha ne mossa a takarókat vagy más gyapjú termékeket forró vízben, és ne tegye ki őket hosszú mosásnak mosógépben, mert a gyapjú tönkre megy, a szálak kiszösödnek és összezsugorodnak. Az ilyen mosással elértéktelenedett termék nem reklamálható. Mivel a birkagyapjú télen kellemesen meleg, nyáron pedig ellenkezőleg hűvös, sok vásárló egész évben hordja és használja a birkagyapjú termékeket. 

PAPLANOK

Nagyon sokan meg vannak győződve arról, hogy az atkák miatt a paplanokat rendszeresen, a lehető legmagasabb hőmérsékleten kell mosógépben mosni. A Bariholmik kínálatában Merinó birkagyapjúval töltött alapvető, tradicionális és prémium steppelt paplanokat kínálunk, amelyekben nem telepednek meg és nem szaporodnak el a baktériumok és az atkák. 

A gyapjúszál sima szerkezetének köszönhetően az allergiában szenvedők és érzékeny bőrűek számára is alkalmas és szinte öntisztító. Ezért elegendő a paplanokat rendszeresen szellőztetni a friss levegőn.  

BUNDAZSÁKOK, BABAFÉSZKEK ÉS ORTÉZISEK

Az újszülött bundazsákokat, babafészkeket és egyéb kiegészítőket is ajánlott a lehető legkevesebbet mosni. Ezenkívül az egyes gyapjúszövetek vízálló tulajdonságai a mosás hatására károsodhatnak. Ha mégis úgy dönt, hogy kimossa a bundazsákot, javasoljuk, hogy kézzel, legfeljebb 30 fokos vízben mossa, gyapjú mosására alkalmas mosószerrel. Ugyanez vonatkozik a bandázsákokra és merevítőkre is. 

LÁBBELIK ÉS PAPUCSOK

A Bariholmik webáruházunk a lábbelik kategóriája az utóbbi időben bővülni kezdett. A gondoskodás a lábbelikről valóban nagyon egyszerű. Ha puha talpú, teljes gyapjúból készült papucsa van, mint például TV bocskor vagy gyapjúpapucs, egyszerűen kézzel mossa ki őket legfeljebb 30 fokos vízben. Ismét a Lanolin használatát javasoljuk, amelyet kifejezetten a gyapjútermékek mosására terveztek. Tiszta lanolin tartalmának köszönhetően nagyon alaposan és kíméletesen megtisztítja a lábbelit. Ha klasszikus bőrből készült papucsa van, amely birkagyapjúval van bélelve, például bőrpapucs, ezt soha ne mossa ki. Csak egy pár csepp Lanolin -t oldjon fel langyos vízben és szivacs segítségével óvatosan tisztítsa meg a gyapjú belsejét. A bőrfelületet csak törölje át egy enyhén nedves ronggyal, és hagyja a papucsot a levegőn megszáradni. A téli cipők esetében a felső részt impregnálhatja, hogy védve legyen a nedvesség ellen.

Úgy gondoljuk, hogy a gyapjú anyagot nemcsak a melegsége miatt fogja szeretni, hanem a könnyű karbantarthatósága miatt is, amelynek előnye, hogy a ritkább mosás ellenére is tartósan megmarad a tisztasága.

 

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…



Hova tovább?

Újrahasznosított Woolee tornacipők a „patácskái” kényelméért
Újdonságok

Újrahasznosított Woolee tornacipők a „patácskái” kényelméért

16.04.24Mgr. Zuzana Šimková3591x elolvasva2 percek

Kényeztesse kényelemben „patácskáit” is az új Woolee újrahasznosított birkagyapjúból készült tornacipőkben. Ez a puha cipő nemcsak a lábát, hanem a természetet is kíméli.

Elolvasni
Tavaszi újdonság - Bőr Prestige Woolee
Újdonságok

Tavaszi újdonság - Bőr Prestige Woolee

26.03.24Mgr. Zuzana Šimková1781x elolvasva1 egyperces olvasás

Remek újdonságunk van! A népszerű Bolyhos Prestige cipőnk, amelyet a hideg hónapokban a kényelméért szeretnek vásárlóink, most tavasszal birkagyapjú nélküli, alacsony változatban is kapható.

Elolvasni
13 tipp, hogy a tavaszi kertészkedés élvezetesebb legyen
Tanácsok és tippek

13 tipp, hogy a tavaszi kertészkedés élvezetesebb legyen

16.03.24Mgr. Zuzana Šimková13977x elolvasva7 percek

​​Az április tökéletes a tavaszi kert előkészítésére. Ha pedig Ön is lelkes kertész, akkor biztosan értékelni fogja ezt a 13 tippet, amelyekkel még élvezetesebbé teheti a tavaszi kertészkedést.

Elolvasni
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@woolville.hu

Színváltozatok

Válasszon méretet

Bééé, Szeder vagyok,

nem szívesen zavarok, de szükségem van az Ön patájára arra, hogy feljegyezhessem mi az, ami tetszik önnek a Bariholmik honlapon. Csak így tudom biztosítani a megérdemelt gondoskodást. A saját patámra megígérhetem, hogy minden, amit megtudok, nálam teljes biztonságban marad.

Beállítások

Bééé, gondoskodok az elégedettségedről. Tudassa velem, milyen sütikkel tudok dolgozni, és ne feledje, hogy a beállítások módosítása csak az Ön által használt böngészőre lesz érvényes. A honlap láblécében bármikor könnyedén megváltoztathatja beállításait.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárol a Bariholmik, itt talál további információkat.

A technikai sütik a weboldal és az általa kínált funkciók megfelelő működéséhez szükségesek.

Lehetővé teszik, hogy az Ön preferenciái alapján bolyhos ajánlatot mutassak önnek. Továbbá arról is gondoskodnak, hogy csak azt mutassam meg az interneten, ami igazán érdekli Önt.

Segítenek megtalálni a hibákat és mérni a honlap teljesítményét. Nekik köszönhetően biztosíthatom, hogy Ön mindig elégedett legyen a vásárlással a Bariholmik honlapon.

Ezek a sütik fééérgetegesek. A weboldalon kívül közösségi és hirdetési hálózatokon is találkozhatok Önnel, ahol gondoskodom arról, hogy a hirdetések érdekesek legyenek az Ön számára.