JOY-napok-25 % a nem kedvezményes termékekre és -5% a kedvezményes termékekre🔖 Kód: WOOLJOY25Black Friday: akár -50% 🛍️ Ingyenes szállítás 13 990 Ft-tól 🚚

Helyi és fenntartható gyártás

Ingyenes szállítás 13 990 Ft-tól

Akár 30 nap a visszaküldésre

Telefonos rendelés

Bárány gyapjú termékek - Woolville.hu
Kérdése van? Írjon nekünk –
info@woolville.hu

Hagyományos bejgli

15.12.21 2675x elolvasva

Megosztás



Elkészítettük a népszerű karácsonyi bejglit. Nagymama kedvenc receptje 4 bejgli elkészítésére - két diós, két mákos. 

Hozzávalók:

Tészta:
500 g finomliszt
10 g friss élesztő
50 g porcukor
1 vaníliás cukor
50 ml tej
csipet só 
1 kávéskanál citromhéj
100 g vaj
100 g sertészsír
2 tojás

Megkenéshez
4 tojássárgája
1−2 tojásfehérje

Diós töltelék (két bejgli)
100 ml tej
100 g porcukor
1 vaníliás cukor
250 g finomra őrölt dió
1 kávéskanál citromhéj
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál méz
50 g rumba áztatott mazsola
1 kis alma

Mákos töltelék (két bejgli)
100 ml tej
200 g porcukor
1 vaníliás cukor
200 g őrölt mák
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál méz
50 g rumba áztatott mazsola
1 kis alma

Első lépésben elkészítjük a tésztát. A lisztet tálba szitáljuk, és mélyedést készítünk benne, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos tejet. Lefedjük a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. 

A felfutott élesztőhöz csipetnyi sót, szobahőmérsékleten megpuhult vajat, sertészsírt, citromhéjat és két tojást adunk. Sima tésztát készítünk és négy részre osszuk. Mindegyiket külön zacskóba helyezzük, és a hűtőben hagyjuk őket egy órán át. Amíg a tészta a hűtőben van, elkészítsük a tölteléket a bejglihez.

Diós töltelék:
Felforraljuk a tejet a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. Hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, darált diót, mazsolát, rumot, mézet és a reszelt almát. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük. 

Mákos töltelék:
Felforraljuk a tejet a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. Hozzáadjuk a frissen őrölt mákot, fahéjat, mazsolát, rumot, mézet és reszelt almát. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük. 

A kihűlt tésztát a kivesszük a hűtőből, és kezdődhet a bejgli készítése. Kinyújtsuk a tésztát kb. 32 × 26 cm-es téglalap alakúra. Fontos, hogy a tészta ne legyen túl vékony, nehogy elszakadjon. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, de a szélénél lévő kb 1,5 cm -t kihagyjuk.
A tojássárgáját és a fehérjét külön habbá verjük.
A bejgli széleket megkenjük a tojássárgájával és gondosan feltekerjük. Átrakjuk egy tepsibe, ahol mindenütt megkenjük tojássárgájával. Miután a tojássárgája megszáradt, a bejglit újra megkenjük tojássárgájával, de meg lehet kenni a tojásfehérjével is. Hagyjuk megszáradni, és villával több helyen megszurkáljuk. 
170°C-on kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Most már csak meg kell várni, hogy kihűljön, felszeleteljük és élvezzük ezt a finomságot. Igazi karácsonyi hangulat a Bariholmik -nak köszönhetően, inspirálódj blogunkon.

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…



Hova tovább?

Edzés: az egészség, az erő és a jóllét felé vezető út
Tanácsok és tippek

Edzés: az egészség, az erő és a jóllét felé vezető út

08.11.25Ing. Michaela Dvořáková187x elolvasva3 percek

Az edzés nemcsak néhány lelkes ember hóbortja. Az egészséges életmód természetes része, amely segít erősíteni az immunrendszert, javítja a hangulatot és megtanulja kezelni a stresszt. Cikkünkből megtudhatja, hogyan működik az edzés, milyen előnyökkel jár, és hogyan kezdheti el biztonságosan.

Elolvasni
Milyen előnyei ismertek a természetes anyagokból készült zokniknak?
Tanácsok és tippek

Milyen előnyei ismertek a természetes anyagokból készült zokniknak?

30.10.2549903x elolvasva4 percek

A Merinó gyapjú tulajdonságainak köszönhetően a birkagyapjúból készült zokni mindenki számára alkalmas. Remek választás sportolók, allergiákban szenvedők, idősek vagy akár kisgyermekek számára is.

Elolvasni
A gyapjú történetének 5. része: Merinói gyapjú télen-nyáron
Tanácsok és tippek

A gyapjú történetének 5. része: Merinói gyapjú télen-nyáron

26.10.25Ing. Michaela Dvořáková1061x elolvasva3 percek

A gyapjú története c. cikksorozatunk 5. részében a merinói gyapjút vesszük szemügyre – olyan egyedülálló anyag, amely télen melegít, nyáron hűt és egész évben kényelmet biztosít. Tudja meg, miért érdemes a merinói gyapjút választani, legyen szó sportról, utazásról vagy éppen nyugodt alvásról.

Elolvasni